Luchtreinigende kamerplanten
Tips en Tricks van Lucas Jansen van Floweracademy.NL
Nu het tuinseizoen weer voorbij is gaan consumenten weer volop binnenshuis verblijven. Extra reden om de kracht van luchtzuiverende kamerplanten te benadrukken. Wat zijn dat voor planten eigenlijk?
Luchtzuiverende planten worden ook wel “Het groene medicijn” of “groene schoonmakers” of “natuurlijk luchtverfrissers” genoemd. Hoe meer planten in een woonkamer met veel bladgroen hoe meer de effecten merkbaar zijn. Vaak worden luchtzuiverende planten onder het consumentenmerk “Air so Pure” verkocht. Het wil niet zeggen dat planten waar geen Air So Pure etiket of hoes omheen zit niet luchtzuiverend zijn, dat zijn ze natuurlijk ook.
Het merk “Air So Pure” omvat een groep planten waarvan de gezonde effecten wetenschappelijk bewezen zijn. Dit is al jarengeleden door de NASA onderzocht. Schadelijke gassen worden geneutraliseerd door ze op te nemen en af te breken, dit noemen we fytoremediatie. Dit kan zowel in de wortels als in de bladeren. Het maakt de lucht gezonder doordat CO2 effectief wordt omgezet in zuurstof. De planten verbeteren ook de luchtvochtigheid in woonkamers door hun regulerende verdampproces.
De aanwezigheid van luchtzuiverende planten in woonkamers en kantoren zorgt dus voor een gezonder en prettiger woon- en werk klimaat en daardoor voor meer welzijn, productiviteit en minder ziekteverzuim.
Voorbeelden van luchtzuiverende planten zijn: palmen als Dypsis en Howea. Varens als Asplenium, Blechnum, Didymochlena, Microsorum, Nephrolepis, Phlebodium. Maar ook algemeen bekende planten krijgen een extra verkoopargument omdat ze luchtzuiverend zijn. Alocasia, Calathea, Chlorophytum, Dracaena, Ficus, Hedera, Monstera, Philodendron, Spathiphyllum, Sansevieria.
Goed richting klanten wat extra aandacht aan de luchtzuiverende eigenschappen te geven, dan zullen de planten nog makkelijker verkopen. Ze zijn uiteraard allemaal verkrijgbaar in de webshop van Heyl.