Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Auteur: Nienke

Must-have bloemen voor de bruiloftsmaanden

Tips en tricks van Lucas

Als bloemist weet u als geen ander hoe belangrijk het is om de perfecte bloemen te kiezen voor een bruiloft. Een aantal populaire snijbloemen zijn een must-have voor bruidsboeketten en bruidsstyling vandaag de dag. Ontdek in dit blog welke bloemen momenteel de trend zetten en hoe u ze het beste kunt combineren om prachtige bruidsarrangementen te creëren.

Betoverende pioenen
Pioenen zijn de onmiskenbare favorieten voor een bruiloft in de voorzomer. Hun weelderige bloemblaadjes in zachte kleuren roepen een gevoel van romantiek en tederheid op en passen perfect bij de sfeer van een bruiloft. Let er bij de inkoop bij Heyl op dat de pioenen de juiste rijpheid hebben zodat ze op de dag van de bruiloft op hun mooist zijn. “Groene trommelstokken” komen soms niet of maar langzaam open en bij warm weer kunnen pioenen ook snel rijper worden. Het vraagt dus een goede planning en een goede verzorging.

Klimplanten in bruidswerk
Klimplanten worden steeds vaker als snijbloem in bruidswerk gebruikt. Bekende soorten zijn Gloriosa rothschildiana, Lathyrus (pronkerwt) en Clematis. De bloemen bloeien buiten normaliter in de voorzomer en zomer, maar vanuit de kas of import worden ze tegenwoordig jaarrond aangeboden. De heerlijk geurende Lathyrus odoratus, de intens rode Gloriosa-ranken en de blauwe of lila Clematis-takken zijn kwalitatief onderscheidend in de maanden dat er veel bruiloften zijn. 
De kwekers van deze bloemen produceren echte nicheproducten die bijzonder goed te gebruiken zijn in apart bloemwerk, bruidswerk en/of speciale events. Let er vooral op dat de fragile bloemen voorzichtig worden opgepakt en goed worden behandeld met snijbloemenvoeding. 

Geur en kleur van de Freesia
Freesia is niet alleen mooi om naar te kijken, maar hun heerlijke zoete geur maakt ze ook onweerstaanbaar voor bruiden. Met hun slanke, buisvormige bloemen en levendige kleuren voegen Freesia een vleugje elegantie en verfijning toe aan elk bruidsboeket. Let er ook bij Freesia op dat de bloemen het juiste rijpheidstadium hebben om in bruidswerk volledig tot hun recht te komen.  

Bent u op zoek naar nog meer prachtige snijbloemen voor bruidsboeketten of bruidsstyling? Bekijk ons uitgebreide assortiment in de webshop en laat u inspireren door een wereld van bloemenpracht voor de perfecte bruiloft!

Bruidsboeket Pioenen
Freesia bruidswerk
Gepubliceerd op 17-05-2024, Laatste aanpassing 03-06-2024
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl