Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Gepubliceerd op 01-05-2024
Auteur: Nienke

Moederdag – Bloemendag – Familiedag

Tips en tricks van Lucas

Over ruim anderhalve week is het alweer Moederdag. Moederdag is een echte familiedag. Het ontbijt op bed en de kinderen die iets speciaals doen voor moeder. Een prachtige bos bloemen, plant of arrangement met de mooiste bloemen en bladmaterialen kan natuurlijk niet ontbreken. Graag vertellen we u meer over een van de meest rijk gesorteerde plantenfamilies: de aronskelkachtigen of Araceae. Perfect voor Moederdag.

Aronskelkachtigen
Sommigen soorten hebben een prachtig gekleurd schutblad, waarmee ze in de natuur de aandacht trekken van insecten. De eigenlijke bloem, de aar, zal zo bevrucht worden. Er zijn 2 bloemen uit deze familie die juist met Moederdag wel heel mooi zijn om te verwerken in boeketten of arrangementen, of zelfs als “solo” in een vaas, ook dan misstaan ze niet.

De Anthurium of de Zantedeschia, vaak ook wel Calla genoemd, de eigenlijke aronskelk. Beiden zijn bloemen die we al uit de historie kennen maar die tegenwoordig “modern” kunnen worden toegepast. Vele kleuren en maten zijn verkrijgbaar zodat er voor ieder interieur en smaak wel een bloem te vinden is! 

Groen met Moederdag
Naast de twee snijbloemen komen we ook veel decoratieblad en kamerplanten uit deze plantenfamilie tegen: Zamioculcas, Alocasia, Monstera, Philodendron, Dieffenbachia of Anthurium snijblad maken het “familegevoel” compleet. Een van de mooiste voordelen van deze familie: ze zijn geweldig goed houdbaar als snijbloem en als decoratieblad. En wie gek is op planten kan één van de soorten, die geweldig populair zijn, aan het assortiment toevoegen. 

U komt een grote variatie aan planten tegen in verschillende vormen, maten, groeiwijzen en kleuren. Er zijn klimmers, bossige bladplanten, oeverplanten, knolgewassen, planten die zeer decoratief voor bloem en juist voor het blad zijn of als tuin– en/of kamerplant kunnen worden toegepast. Meer verscheidenheid in een plantenfamilie kun je je eigenlijk niet bedenken. Overeenkomst? De aarvormige bloem/kolfje met een gekleurd schutblad wanneer ze bloeien. Het echte planten familiegevoel voor Moederdag! 

In onze webshop vindt u al deze mooie groene bladsoorten en bloemen. Daarnaast hebben we voor u een speciaal Moederdag assortiment samengesteld. Ontdek het assortiment en laat alle moeders deze Moederdag stralen!

Boeket met anthuriums
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl