Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Auteur: Lucas
Grid afbeelding Grosselterntag

Internationale grootouderdag

Tips en Tricks van Lucas Jansen van Floweracademy.NL

Door de Verenigde Naties is 1 oktober ingesteld als dag voor de ouderen. In Duitsland wordt dit gevierd op zondag 13 oktober en is het deze dag: de dag van de grootouder. In de praktijk betekent dit dat er in die week veel aandacht is voor het thema communicatie tussen de generaties. 

Een viering van generaties en verbondenheid

De achterliggende gedachte achter grootouderdag is het stimuleren van de communicatie tussen de generaties. Grootouders van nu zijn vaak nog jong en actief. In veel gevallen zijn ze een waardevolle ondersteuning voor het gezin, denk aan de oppas opa & –oma en hebben ze een goede band met hun kleinkinderen. In een aantal landen, zoals Italië, is deze dag bij wet ingesteld. Het is ook bekend in Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië en Nederland.

Kansen voor de bloemen- en plantensector

Grootouderdag is een feestdag met een enorm potentieel. In 2040 zal West-Europa naar verwachting voor bijna voor een derde bestaan uit 65-plussers. Ontvangen deze opa’s en oma’s een klein bloemetje of plantje op 13 Oktober dan hebben we het over een flinke omzet verhoging voor de bloemen en planten sector. 

Speel in op Grootouderdag 

Sommige sierteeltproducten sluiten aan bij deze dag. Zo worden er veel mini-plantjes rond die tijd aangeboden of plantjes of bloemen die een kind of jongere zelf kan “aankleden”. Iets waar ook bloemisten op kunnen inspelen om juist dit “kleine gebaar” van jong naar oud te gebruiken en vooraf op sociale media over te communiceren. Gegarandeerd dat dit extra klandizie oplevert op zondag 13 oktober.

Doe mee en maak het verschil!

Zet uw bloemen- en plantencollectie in de schijnwerpers voor deze bijzondere dag. Start vandaag nog met het plannen van uw promotie en inspireer jong en oud om samen de verbinding te vieren!

Gepubliceerd op 08-10-2024, Laatste aanpassing 08-10-2024
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl