Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Auteur: Lucas

Rouwcultuur

Tips en Tricks van Lucas Jansen van Floweracademy.NL

In dit blog ontdekt u hoe u als bloemist kunt inspelen op de veranderende rouwcultuur door gepersonaliseerde rouwstukken, duurzame keuzes en flexibiliteit aan te bieden. We bespreken het belang van vakmanschap en hoe u met creatieve rouwarrangementen een waardevolle bijdrage kunt leveren. 

De veranderende rouwcultuur 

Als bloemist is het belangrijk om mee te gaan met de veranderende rouwcultuur en om in te spelen op de behoeften van de klanten. Eén van de trends in de rouwcultuur is dat mensen steeds vaker op zoek zijn naar persoonlijke en unieke manieren om hun geliefden te herdenken. Als bloemist kunt u hierop inspelen door het aanbieden van gepersonaliseerde rouwstukken. Denk hierbij aan bloemstukken in de vorm van een favoriete bloem, hobby of sport van de overledene.  

Als bloemist kunt u dit verder personaliseren met een rouwlint. Ook daarvoor kunt u bij Heyl terecht. Wij bieden diverse mogelijkheden aan, van verschillende kleuren en maten tot een breed scala aan lettertypes en zelfs logo's of iconen, om het rouwstuk nog persoonlijker te maken.  

Verschillende rouwbloemwerken en vakmanschap 

Ook de verschillende types rouwbloemwerk zijn goed om als bloemist te kunnen aanbieden: van rouwkransen tot rouwboeketten en van kistbedekking tot aankleding van de rand. Hier komt daadwerkelijk het vakmanschap van de bloemist bij om de hoek kijken en het is dan ook goed om bijvoorbeeld een eigen digitale brochure te maken van gecreëerd rouwbloemwerk. 

Biologisch en bewust herdenken 

Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk aspect in de hedendaagse samenleving. Als bloemist kun je hier rekening mee houden door te kiezen voor biologisch geteelde bloemen en duurzame verpakkingsmaterialen. Ook kun je workshops aanbieden waarbij mensen leren hoe ze zelf duurzame rouwstukken kunnen maken. 

Bij Heyl gebruiken we het Super Satin rouwlint, dat een gelijkmatig en glad oppervlak heeft met een zijdeachtige glans. Belangrijk is dat dit lint ook biologisch afbreekbaar is, wat bijdraagt aan een duurzamere keuze. 

Inspelen op persoonlijke wensen 

Tot slot is het belangrijk om flexibel te zijn en in te spelen op de wensen van de klant. Sommige mensen kiezen tegenwoordig voor een informele herdenkingsdienst in plaats van een traditionele begrafenis. Als bloemist kun je hierop inspelen door bijvoorbeeld rouwarrangementen te maken die passen bij een informele setting of voor een aankleding van de ruimte waar de dienst plaats vindt. Door mee te gaan met de ontwikkelingen in de rouwcultuur en in te spelen op de veranderende behoeften van consumenten, kun je als bloemist een waardevolle bijdrage leveren aan het rouwproces van mensen. 

Pas deze tips toe op uw rouwwerk om een persoonlijk en duurzaam aanbod te creëren. Daarnaast staat ons Schleifen-team klaar om al uw vragen over de rouwlinten te beantwoorden en u te helpen bij het maken van de beste keuze. Neem gerust contact met ons op via +31 174 671 900 voor advies en meer informatie. 

Rouwstuk 2
Rouwstuk 3
Rouwstuk 1
Gepubliceerd op 19-09-2024, Laatste aanpassing 23-09-2024
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl