Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Auteur: Lucas

Het plantenpaspoort

Tips en Tricks van Lucas Jansen van Floweracademy.NL

Wanneer u kamer- of tuinplanten aankrijgt vanuit Heyl zult u op iedere tray en/of pot van de plant een plantenpaspoort aantreffen. Wellicht heeft u zich al eens afgevraagd wat het nut ervan is omdat dit sinds 2019 verplicht is gesteld voor alle planten die binnen Europa verhandeld worden. We leggen het u graag uit in ons nieuwste blog.

Wat is een plantenpaspoort?
Een plantenpaspoort is een verzameling van verplichte informatie die gedocumenteerd moet zijn bij het verhandelen van alle planten bestemd voor opplant binnen de Europese Unie (EU). Het geeft de identiteit en herkomst van de zending weer en maakt het mogelijk om de oorspronkelijke producent te traceren.

Regelgeving
Een plantenpaspoort heeft een vaste opmaak. De aanwezigheid van een plantenpaspoort bewijst dat de kweker voldoet aan de geldende regels en eisen die in de Europese plantgezondheidsverordening (EU) zijn vastgesteld en dat de onderneming onder een inspectieregime valt van een keuringsdienst. Een plantenpaspoort mag alleen worden afgegeven als het plantmateriaal vrij is van gereguleerde organismen.

Belang van het plantenpaspoort
Een plantenpaspoort is belangrijk voor iedereen in de plantenwereld en voor consumenten om te voorkomen dat plantenziekten zich door Europa kunnen verspreiden die gevaarlijk zijn voor inheemse planten. Op een plantenpaspoort staan gegevens zoals de botanische naam, een nummer die herleid naar de producent en een landcode waar de plant opgekweekt is. Bijvoorbeeld IT staat voor Italië en NL voor Nederland. 

Conclusie 
Een plantenpaspoort helpt dus bij het voorkomen van de verspreiding van plantenziekten en plagen, een soort identiteitskaart voor planten. De planten die bij Heyl verhandeld worden dragen allemaal een plantenpaspoort. Bekijk het hele assortiment aan planten in de online webshop van Heyl!

Pflanzenpass
Gepubliceerd op 09-07-2024, Laatste aanpassing 19-09-2024
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl