Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Auteur: Nienke

Zonnebloemen typisch zomers!

Tips en tricks van Lucas

Zonnebloemen zijn de onmiskenbare iconen van de zomer, met hun heldere gele bloemen en statige stelen. Ze brengen een vleugje zonneschijn in elke omgeving. Deze bloemen staan niet alleen symbool voor vreugde en levenskracht, maar hebben ook een rijke geschiedenis en veelzijdige toepassingen. Ontdek de fascinerende wereld van de zonnebloem in ons nieuwste blog.

De meest kenmerkende bloem in de zomer is ongetwijfeld de zonnebloem.
Wie naar Zuid-Europa gaat in de zomermaanden kent de uitgestrekte zonnebloemvelden, een indrukwekkend gezicht, met allemaal koppen dezelfde kant op. Dat zomerse gevoel is wat zonnebloemen bij consumenten oproepen en waardoor de bloem zo geliefd is. Zeker in periodes met regenachtig en donker weer doen zonnebloemen het goed, het maakt de consument vrolijk en opgewekt. Helianthus annuus is een eenjarig gewas, vanuit een zonnebloemzaadje groeit er in enkele maanden een metershoog gewas met een enorme groeikracht en potentie. En tegenwoordig in vele cultivars verkrijgbaar, zie onderstaande foto.

Soorten zonnebloemen

De oorsprong en veelzijdigheid van de zonnebloem

Helianthus is van oorsprong afkomstig uit het zuiden en westen van de Verenigde Staten en zijn gedomesticeerd rond 1000 voor Christus. De Inca’s vereerden de zonnebloemen als beeld van hun zonnegod. In 1530 werd de zonnebloem door Spaanse zeelieden naar Europa gebracht, naast de vele andere planten van het Amerikaanse continent. Sindsdien worden zonnebloemen voor vele doeleinden gebruikt. Zowel culinair, zonnebloemolie of bloemknoppen die rauw worden gegeten en als verfstof of als veevoer.

Symboliek en betekenis

De Zonnebloem ontleent zijn naam aan de Griekse woorden voor zon (Helios en bloem (Anthos). Het bloemhoofd van de zonnebloem kan wel een diameter van 30 centimeter hebben. Nog niet bloeiende zonnebloemen zijn heliotropen, de bloemknoppen draaien op zonnige dagen met de zon mee van oost naar west en in de nacht keert de bloemknop zich terug naar de oostelijke stand. Door dit “kunstje” staat de bloem symbool voor het gezicht van de mens dat zich naar het licht draait. Voor gelovigen heeft Licht daarin de betekenis van Christus. De zonnebloem staat voor vruchtbaarheid, vertrouwen, zelfrespect, levenslust, bewondering, kracht en loyaliteit. Mooi om deze symbolen te vertalen naar een bosje om cadeau te geven of te krijgen. Overigens is ook met zonnebloemzaad de klant verleiden een goede manier om zo zijn eigen langste, grootste of mooiste zonnebloem te laten groeien. Gegarandeerd een goede klantenbinder en mogelijkheden voor free publicity.

In ons assortiment vindt u een grote verscheidenheid aan zonnebloemen. Of u nu op zoek bent naar een klassieke, metershoge zonnebloem of een van de vele bijzondere cultivars, bij ons bent u aan het juiste adres. Neem snel een kijkje en bestel vandaag nog om uw winkel een zonnige en vrolijke uitstraling te geven!

Gepubliceerd op 06-08-2024, Laatste aanpassing 06-08-2024
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl